Omano Sultonato
Garbės Konsulatas
Lietuvos Respublikoje

القنصلية الفخرية
لسلطنة عمان في
جمهورية ليتوانيا

Omanas pirmą kartą dalyvaus Vilniaus knygų mugėje

Omanas pirmą kartą dalyvaus Vilniaus knygų mugėje

 

Omanas pirmą kartą dalyvaus Vilniaus knygų mugėje

 

Dvišalius santykius su Lietuva aktyviai plėtojantis Omanas šįmet pirmą kartą dalyvauja Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje: parodos lankytojams bus pristatytos naujausios Omane išleistos knygos anglų kalba, supažindinančios su šios šalies kultūra, istorija, geografija, įdomiausiais turizmo objektais – nuo didmiesčių ir pajūrio kaimelių iki nepakartojamų išvykų visureigiais į dykumą.

Be to, Omano stende bus demonstruojami khandžarai – J raidės pavidalo durklai, kuriuos Omano vyrai nešioja kaip papuošalus, tradiciniai sidabriniai moteriški juvelyriniai dirbiniai, ypatingi omanietiški kavinukai, smilkalai ir mira. Lankytojai stende bus vaišinami omanietiškomis datulėmis ir kava.

Idėją dalyvauti Vilniaus knygų mugėje Omano vyriausybės atstovams pasiūlė šios šalies garbės konsulė Lietuvoje Boleta Senkienė. Pasak jos, visus parengiamuosius darbus pavyko sklandžiai atlikti bendradarbiaujant su Omano informacijos ministerija bei Paveldo ir kultūros ministerija.

„Omanas – unikalios gamtos, įdomios kultūros ir turtingos istorijos kraštas. Tai pirmoji Arabų pasaulio valstybė, Baltijos šalyse įsteigusi diplomatinę atstovybę“, – kalbėjo B. Senkienė. „Pernai, per pirmuosius konsulato veiklos metus, dvišalius ryšius padėjome užmegzti verslininkams, mokslininkams, medikams, universitetams. Ši mugė – vienas iš žingsnių pristatant Omaną platesnei Lietuvos publikai.“

Tarptautinė Vilniaus knygų mugė – didžiausias tokio pobūdžio reginys Baltijos šalyse – tradiciškai rengiama Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Pernai ją aplankė daugiau kaip 60 tūkstančių žmonių. Šįmet paroda vyks vasario 19–22 dienomis.

 

Atgal
Ar Jums reikia vizos ?
 
Omano konsulatas informuoja, kad visiems Lietuvos piliečiams, vykstantiems į Omaną, yra būtinos vizos, tačiau jos gaunamos kertant valstybės sieną. Taip pat vykstantis į Omaną Lietuvos Respublikos pilietis privalo turėti galiojantį Lietuvos Respublikos pasą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Slapukų naudojimo politikoje".

Sutinku
X