Omano Sultonato
Garbės Konsulatas
Lietuvos Respublikoje

القنصلية الفخرية
لسلطنة عمان في
جمهورية ليتوانيا

Pradėtas statyti pirmasis Omane vėjo jėgainių kompleksas

Pradėtas statyti pirmasis Omane vėjo jėgainių kompleksas

Jau 2017 metų gegužę prie Omano pietuose esančio Salalacho miesto pradės veikti pirmasis šalyje vėjo jėgainių parkas, į kurį numatyta investuoti 200 milijonų JAV dolerių, pranešė projekte dalyvaujanti Omano regioninė elektros tiekimo bendrovė (RAECO).

Naujasis 50 megavatų galingumo vėjo jėgainių kompleksas yra dar vienas Omano valdžios žingsnis siekiant mažinti šalies priklausomybę nuo naftos ir dujų. Be to, tokia strategija padės sumažinti subsidijas, kurias šalies vyriausybė skiria dujas ir dyzelinį kurą deginančioms elektrinėms. Tokio tipo subsidijoms Omanas kasmet priverstas išleisti daugiau kaip vieną milijardą JAV dolerių.

Darbus finansuoja Jungtinių Arabų Emyratų verslas – Ateities energetikos įmonė iš Abu Dabio. Jai vadovaujant maždaug 20 hektarų plote iškils 25 vėjo turbinos, kurių kiekvienos galia sieks 2–3,2 MW. Per parą šis kompleksas pagamins iki 1200 megavatvalandžių elektros energijos. Tiek jos žiemos metu suvartojama visame už Lietuvą plotu pusantro karto didesniame Dofaro regione, kuriame gyvena daugiau kaip 200 tūkst. žmonių.

Vėjo jėgainių kompleksą su nacionaliniu elektros tiekimo tinklu sujungs nauja elektros perdavimo linija. Skaičiuojama, kad vėjo pagamintą elektrą naudos daugiau kaip 16 tūkstančių namų.

Projektas turėtų būti naudingas ir Omano verslui, ypač nedidelėms įmonėms. Vyriausybė žada, kad smulkiajam ir vidutinio dydžio verslui bus sudarytos galimybės tiekti įvairius produktus bei paslaugas. Iš užsienio žadama atsivežti tik pagrindinius įrengimus ir technologijas.

Atgal
Ar Jums reikia vizos ?
 
Omano konsulatas informuoja, kad visiems Lietuvos piliečiams, vykstantiems į Omaną, yra būtinos vizos, tačiau jos gaunamos kertant valstybės sieną. Taip pat vykstantis į Omaną Lietuvos Respublikos pilietis privalo turėti galiojantį Lietuvos Respublikos pasą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Slapukų naudojimo politikoje".

Sutinku
X