Omano Sultonato
Garbės Konsulatas
Lietuvos Respublikoje

القنصلية الفخرية
لسلطنة عمان في
جمهورية ليتوانيا

Omanas iš Lietuvos nori importuoti ir mokslininkus, ir amatininkų gaminius

Omanas iš Lietuvos nori importuoti ir mokslininkus, ir amatininkų gaminius

Omanas suinteresuotas plėtoti ryšius su Lietuva įvairiomis kryptimis, o importo objektais gali tapti ir Lietuvos mokslininkai, ir sporto specialistai, ir maisto prekės, ir amatininkų dirbiniai. Tai paaiškėjo rugpjūčio viduryje, kai Omane jau penktą kartą šįmet lankėsi Omano Sultonato garbės konsulė Lietuvoje Boleta Senkienė. 

„Visų pirma, Omano valdžios pareigūnai labai suinteresuoti Lietuvoje kaip įmanoma plačiau skleisti žinias apie savo šalį, nes tai padės plėtoti bendradarbiavimą pačiose įvairiausiose srityse“, – sakė B. Senkienė. 

Viena iš perspektyvių dvišalio bendradarbiavimo sričių – medicina ir sveikatos apsauga. Pavyzdžiui, Omanas yra suinteresuotas įdarbinti gydytojų iš Lietuvos. Tokio tipo projektai jau vykdomi su kai kuriomis kitomis užsienio šalimis. 

Omanas norėtų kviestis ir įvairių sričių Lietuvos mokslininkus. Pirmasis žingsnis jau žengtas: pagal neseniai pasirašytą sutartį grupė mokslininkų iš Lietuvos galėtų dėstyti Kaledonijos inžinerijos koledže, įsikūrusiame šalia Omano sostinės Maskato. Kita vertus, tarpininkaujant Omano konsulatui, tikimasi jau 2015 metų vasarą Lietuvoje sulaukti omaniečių studentų grupės. Jie mokysis viename iš mūsų šalies universitetų. 

Panašus projektas planuojamas ir sporto srityje: Omanas ketina samdyti profesionalius akademinio irklavimo ir krepšinio trenerius iš Lietuvos, nes nori kelti šių sporto šakų lygį ir prestižą. 

Be to, B. Senkienė aptarė galimybes prekiauti Omano amatininkų gaminiais Lietuvoje ir lietuviškais – Omane. Galėtų bendradarbiauti ir nedidelės abiejų šalių bendrovės, ir pavieniai amatininkai. Įvairios galimybės bus konkrečiau aptartos kito B. Senkienės vizito Omane metu.

Rimtų perspektyvų gali atsiverti ir Lietuvos ūkininkams bei maisto produktus gaminančioms įmonėms, nes Omanas įveža apie 90 proc. šalyje suvartojamo maisto. Lietuva galėtų tiekti cukrų, pieno miltelius ir kai kuriuos kitus produktus. Kita vertus, Omanas ieško galimybių investuoti užsienyje ir gaminti Omanui skirtus maisto produktus. Konkretesni projektai bus aptarti kito B. Senkienės vizito metu: konsulė susitiks su valstybinės Omano įmonės, investuojančios į maisto produktų gamybą užsienyje, vadovais.

Atgal
Ar Jums reikia vizos ?
 
Omano konsulatas informuoja, kad visiems Lietuvos piliečiams, vykstantiems į Omaną, yra būtinos vizos, tačiau jos gaunamos kertant valstybės sieną. Taip pat vykstantis į Omaną Lietuvos Respublikos pilietis privalo turėti galiojantį Lietuvos Respublikos pasą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Slapukų naudojimo politikoje".

Sutinku
X