Omano Sultonato
Garbės Konsulatas
Lietuvos Respublikoje

القنصلية الفخرية
لسلطنة عمان في
جمهورية ليتوانيا

Omano Sultonato delegacija domėsis Robotikos akademijos pasiekimais

Omano Sultonato delegacija domėsis Robotikos akademijos pasiekimais

Lietuvoje viešinti Omano Sultonato pareigūnų delegacija gegužės 28 dieną susitiks su Vilniuje veikiančios Robotikos akademijos vadovais, kurie svečiams papasakos apie šios mokymo organizacijos projektus ir jų svarbą skatinant mokyklinio amžiaus vaikus domėtis informacinėmis technologijomis.

Omano delegacijoje – Aukštojo mokslo viceministras Abdullah Mohammed al Sarmi, Rustako taikomųjų mokslų koledžo dekanas Humoud Amer al-Wardi ir viceministro administracijos direktorius Badar Saif al-Kindi.

Robotikos akademija kartu su asociacija „Infobalt“, jungiančia Lietuvos informacinių ir ryšio technologijų bendroves, nuo 2012 metų sėkmingai vykdo švietimo programas, skirtas įvairaus amžiaus vaikams bei suaugusiems. Sukurtos ir įvairiuose Lietuvos miestuose išbandytos trys programos: Ankstyvosios robotikos, Smagiosios robotikos ir Taikomosios robotikos. Jose gali dalyvauti vaikai nuo trejų metų. Programos pasiteisino kaip populiari, efektyvi ir motyvuojanti mokymo priemonė, padedanti jaunus žmones įtraukti į informacinių technologijų pasaulį.

„Dalis moksleivių mano, kad informacinės technologijos – nuobodus užsiėmimas, verčiantis nuolat sėdėti prie kompiuterio. Tačiau iš tiesų ši sritis yra labai įvairi, ir pažintis su robotais moksleiviams tai atskleidžia“, – sakė Omano Sultonato garbės konsulė Lietuvoje Boleta Senkienė, kuri yra ir asociacijos „Infobalt“ eksporto vadovė.

Pasak jos, robotikos programos jungia mokslą, technologijas, mechaniką ir matematiką, o moksleiviai turi galimybę eksperimentuoti ir ugdyti kūrybiškumą.

Viešėdama Lietuvoje Omano delegacija dvišalių ryšių perspektyvas aptars ir su Užsienio reikalų ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Švietimo mainų paramos fondo atstovais. Be to, Omano pareigūnai buvo susitikę su Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vilniaus universiteto, Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus dailės akademijos vadovais.

Atgal
Ar Jums reikia vizos ?
 
Omano konsulatas informuoja, kad visiems Lietuvos piliečiams, vykstantiems į Omaną, yra būtinos vizos, tačiau jos gaunamos kertant valstybės sieną. Taip pat vykstantis į Omaną Lietuvos Respublikos pilietis privalo turėti galiojantį Lietuvos Respublikos pasą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (ang. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką "Sutinku". Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Plačiau apie naudojamus slapukus skaitykite "Slapukų naudojimo politikoje".

Sutinku
X